Links

Sider

fredag den 20. februar 2015

Tyrkisk tomatpilaff med kylling

1 dl hakket løg
30 g smør eller 3 spsk olie
2 dl ris
1 ds henkogte tomater(500 gram)
½ dl boullion
½ tsk hvid peber
½ tsk salt
½ tsk tørret timian
grøn peber
1 håndfuld valnødder
serveres med stegt kylling

  1. Hakkede løg svitses i en tykbundet gryde i smør eller olie. Risene drysses i under omrøring. Tomatsaften(som i forvejen er afmålt og blandet med boullion, så væskemængden passer, som angivet for pågældende ris) og boullionen røres sammen med krydderierne.
  2. Gryden dækkes med tætsluttende låg og risene koger ca 20 min ved svag varme.
  3. Gryden tages af varmen, de hele tomater blandes forsigtigt med risene og gryden dækkes atter med låg. 
  4. Retten står ca 5 min feks oven på en varm ovn. Anrettes på et dybt fad, pyntes med strimler af grøn peber  og valnødder og stegt kylling lægges uden om.
  5. Til dessert bagefter passer friske druer, henkogte, friske figner og tyrkisk kaffe

Ingen kommentarer:

Send en kommentar