1 dl hakket løg
30 g smør eller 3 spsk olie
2 dl ris
1 ds henkogte tomater(500 gram)
½ dl boullion
½ tsk hvid peber
½ tsk salt
½ tsk tørret timian
grøn peber
1 håndfuld valnødder
serveres med stegt kylling
30 g smør eller 3 spsk olie
2 dl ris
1 ds henkogte tomater(500 gram)
½ dl boullion
½ tsk hvid peber
½ tsk salt
½ tsk tørret timian
grøn peber
1 håndfuld valnødder
serveres med stegt kylling
- Hakkede løg svitses i en tykbundet gryde i smør eller olie. Risene drysses i under omrøring. Tomatsaften(som i forvejen er afmålt og blandet med boullion, så væskemængden passer, som angivet for pågældende ris) og boullionen røres sammen med krydderierne.
- Gryden dækkes med tætsluttende låg og risene koger ca 20 min ved svag varme.
- Gryden tages af varmen, de hele tomater blandes forsigtigt med risene og gryden dækkes atter med låg.
- Retten står ca 5 min feks oven på en varm ovn. Anrettes på et dybt fad, pyntes med strimler af grøn peber og valnødder og stegt kylling lægges uden om.
- Til dessert bagefter passer friske druer, henkogte, friske figner og tyrkisk kaffe
Ingen kommentarer:
Send en kommentar