(6-8) personer
1 kogt bayonneskinke(ca 1.5 kg)
hele nelliker
2 dl appelsinjuice eller anden frugtjuice
1½ dl farin
½ tsk tør gul sennep
2 tsk maizenamel
40 g smør
Amerikansk kartoffelsalat
750 g kogte kolde kartofler
2 hårdkogte æg
2 spsk finthakket skalotteløg
3-5 stængler lysegrøn bladselleri
1 spsk finthakket syltet agurk
1 dl piskefløde
2-3 tsk salt
½ tsk hvid peber
2-3 tsk fransk sennep
2-3 spsk vinedikke
100 g mayonaise
en lille smule citronsaft
pynt.
et hårdkogt æg
1 tomat
hakket persille
1 kogt bayonneskinke(ca 1.5 kg)
hele nelliker
2 dl appelsinjuice eller anden frugtjuice
1½ dl farin
½ tsk tør gul sennep
2 tsk maizenamel
40 g smør
- Sværen skæres af og skinken afpudses pænt.
- Med en skarp, spids kniv ridses fedtet ½ cm dybt på kryds og tværs, så der fremkommer pæne ruder.
- I midten af hver rude stikkes en hel nellike. Skinken lægges på risten i bradepanden og sættes på nederste rille i ovnen ved 175 grader celsius.
Alle ingredienserne til glaseringslagen røres sammen i en kasserolle og koges igennem et par minutter under stadig omrøring. - Smørret piskes i efter 10 min. forløb hældes ca en tredjedel af glaseringen over skinken, fordeles jævnt med en kagepensel. Ca hvert 10 min hældes atter en tredjedel over. Derefter pensles skinken ca. hvert 5 min med resten af glaseringen.
- Den samlede stegetid er ca 10-15 min pr ½ kg afhængigt af tykkelsen. Skinken kan serveres varm, lunken eller kold.
- Skæres for ved bordet.
- Tilbehør til: amerikansk kold kartoffelsalat, kogte majskolber med smør og kogte marinerede grønsager
Amerikansk kartoffelsalat
750 g kogte kolde kartofler
2 hårdkogte æg
2 spsk finthakket skalotteløg
3-5 stængler lysegrøn bladselleri
1 spsk finthakket syltet agurk
1 dl piskefløde
2-3 tsk salt
½ tsk hvid peber
2-3 tsk fransk sennep
2-3 spsk vinedikke
100 g mayonaise
en lille smule citronsaft
pynt.
et hårdkogt æg
1 tomat
hakket persille
oliven
- Kartoflerne skæres i terninger og fyldes i en stor skål.
- Hakket hårdkogt æg, finthakket løg, bladselleri skåret i strimler på tværs og finthakket syltet agurk tilsættes og blandes med kartoflerne.
- Fløde, krydderier, sennep og eddike hældes over salaten. Alt blandes med en dejskraber
- Pas på ikke at ødelægge kartoflerne. Lad salaten suge marinaden i 10 min, inden mayonnaisen tilsættes.
- Salaten skal ikke svømme i mayonaise, men blot lige hænge sammen.
- Salaten stilles et koldt sted i mindst en time og smages til med citronsaft og evt. mere krydderi.
- Virken kartoffelsalaten en smule tør tilsættes en anelse fløde.
- Man kan glimrende lave salaten i forvejen, blot at den står koldt. Den anrettes i en skål og pyntes med grønne og sorte oliven sammen med hårdkogt æg.
- Man kan tilsætte terninger af peberfrugt, rå agurk og dild. Sidstnævnte dog kun, hvis salaten serveres til fisk eller lammekød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar