(6-8) personer
1 kg okseskank eller marvpibebov
½ kg oksebryst eller magert flæsk
2-3 l bouillion
krydderbuket af:
laurbærblad
kvist timian
porretop
kørvel
løvstikke
basilikum
persille
2 store løg
1-2 fed hvidløg
hele peberkorn ca 10 stk
1 tsk salt
30 g smør eller margarine
250 g hvidkål(cirka et lille hoved)
1-2 flåede tomater
2-3 kogte rødbeder
2 spsk eddike
serveres med creme fraiche(Smetana) og persille
1 kg okseskank eller marvpibebov
½ kg oksebryst eller magert flæsk
2-3 l bouillion
krydderbuket af:
laurbærblad
kvist timian
porretop
kørvel
løvstikke
basilikum
persille
2 store løg
1-2 fed hvidløg
hele peberkorn ca 10 stk
1 tsk salt
30 g smør eller margarine
250 g hvidkål(cirka et lille hoved)
1-2 flåede tomater
2-3 kogte rødbeder
2 spsk eddike
serveres med creme fraiche(Smetana) og persille
- Kødet lægges i en stor gryde i kold bouillion, koger sagte op og skummes omhyggeligt.
- En krydderbuket, halverede løg, hele fed hvidløg, peberkorn og salt , koges langsomt op, skummes og viderekoger under låg til kødet er mørt.
- Suppen skal hele tiden koge langsomt. Hvis der anvendes forskellige kødtyper tages de op efterhånden som de er møre.
- Suppen sies.Grønsagerne gøres i stand. Kålen snittes fint, løg og det hvide fra porren skæres i skiver, selleri, gulerødder og rå rødbede skæres i fine strimler og tomaterne flåes, skæres i kvarte og kernerne skrabes ud.
- Alle grønsagerne koges i lidt af suppen 15-25 min. til alt er mørt. De kogte rødbeder pilles, rives på den grove side af råkostjernet og dampes i eddike og ca 1 dl suppe i 5 min. Hældes til afdypning i en sigte.
- Gem rødbedelagen. Det mest reele kød skæres i små terninger og varmes på suppen sammen med de kogte grønsager.
- Lige inden serveringen smages suppen til med rødbedelagen, salt og peber. Hakket persille drysses over.
- Resten af kødet kan evt. serveres i skiver til suppen. Kold creme fraiche med hakket persille i blandet serveres til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar