600 g velhængt okseinderlår eller filet
4-6 spsk olie
100 g champignonskiver
100 g bambusskud - skåret i bjælker
1 rød peber - skåret i strimler
1 grøn peber - skåret i strimler
1-2 porrer snittet i skiver på ca. ½ cm
1-2 stilke bladselleri snittet i skiver på ca. ½ cm.
100 g løg skåret i skiver
100 g kogt hel spinat
100 g kogte ægnudler
2½ dl bouillon
2 spsk sake eller tør sherry
1 spsk sukker
4-6 spsk kinesisk sojasauce
salt og peber
Kødet skal være 100 procent fri for sener, hinder og fedt, skæres i meget tynde strimler, ca 0.75 x 6 cm. Brunes i olie og tages af panden. Alle grønsagerne gøres i stand og snittes som beskrevet i ingredienslisten.
Alle grønsagerne svitses hver for sig i ca 1, min i olie. Tilsæt evt. lidt mere olie.
Nudlerne koges i saltet vand, som angivet på pakken og holdes varme.
Nu lægges de enkelte ingredienser i sirlige bunker langs pandens kant med kødet i midten. Bouillion, sake, soya,salt og peber blandes og hældes over. Panden dækkes med låg og retten småsnurrer ca. 10-15 min. Skub pandens indhold en smule sammen og læg de velafdryppede ægnudler på panden. Server retten med risnudler og en rå æggeblomme pro persona.
Tilberedning af risnudler:
De kommes nogle få sekunder i varm olie(når det syder omkring en tændstik) tages op med den hulske og lægges på et fedtsugende papir. Drysses med salt og serveres. Man skal ikke tage for mange ad gangen, da de udvider sig meget. Tag ca. en kvart til en femtedel pakke pr. kogning.
Hvis retten laves på bordet brunes kødet først i olie. Det skubbes over i den ene side og grønsagerne tilsættes en ad gangen. Dem der skal koge længst først . Svitses et øjeblik over til siden. Vend kød og svitsede grønsager af og til, så de ikke branker, men bland dem aldrig sammen, tilsæt det flydende og kog retten til kødet er mørt.
4-6 spsk olie
100 g champignonskiver
100 g bambusskud - skåret i bjælker
1 rød peber - skåret i strimler
1 grøn peber - skåret i strimler
1-2 porrer snittet i skiver på ca. ½ cm
1-2 stilke bladselleri snittet i skiver på ca. ½ cm.
100 g løg skåret i skiver
100 g kogt hel spinat
100 g kogte ægnudler
2½ dl bouillon
2 spsk sake eller tør sherry
1 spsk sukker
4-6 spsk kinesisk sojasauce
salt og peber
Kødet skal være 100 procent fri for sener, hinder og fedt, skæres i meget tynde strimler, ca 0.75 x 6 cm. Brunes i olie og tages af panden. Alle grønsagerne gøres i stand og snittes som beskrevet i ingredienslisten.
Alle grønsagerne svitses hver for sig i ca 1, min i olie. Tilsæt evt. lidt mere olie.
Nudlerne koges i saltet vand, som angivet på pakken og holdes varme.
Nu lægges de enkelte ingredienser i sirlige bunker langs pandens kant med kødet i midten. Bouillion, sake, soya,salt og peber blandes og hældes over. Panden dækkes med låg og retten småsnurrer ca. 10-15 min. Skub pandens indhold en smule sammen og læg de velafdryppede ægnudler på panden. Server retten med risnudler og en rå æggeblomme pro persona.
Tilberedning af risnudler:
De kommes nogle få sekunder i varm olie(når det syder omkring en tændstik) tages op med den hulske og lægges på et fedtsugende papir. Drysses med salt og serveres. Man skal ikke tage for mange ad gangen, da de udvider sig meget. Tag ca. en kvart til en femtedel pakke pr. kogning.
Hvis retten laves på bordet brunes kødet først i olie. Det skubbes over i den ene side og grønsagerne tilsættes en ad gangen. Dem der skal koge længst først . Svitses et øjeblik over til siden. Vend kød og svitsede grønsager af og til, så de ikke branker, men bland dem aldrig sammen, tilsæt det flydende og kog retten til kødet er mørt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar