Dej:
½ kg mel
½ tsk salt
4 spsk olie
½ tsk bagepulver
2½ dl vand
Fyld:
1 kg frisk eller frossen helbladet spinat
2 æg
250 g gede eller fåreost
1 dl hakket løg
2 spsk olie
1 spsk hakket persille
1 spsk hakket dild
salt,peber
olie til pensling
½ kg mel
½ tsk salt
4 spsk olie
½ tsk bagepulver
2½ dl vand
Fyld:
1 kg frisk eller frossen helbladet spinat
2 æg
250 g gede eller fåreost
1 dl hakket løg
2 spsk olie
1 spsk hakket persille
1 spsk hakket dild
salt,peber
olie til pensling
- Alle ingredienserne blandes sammen og æltes til en glat og smidig dej, som pensles med olie og hviler mindst 1 time i køleskabet, Dette er en speciel dej som bruges utroligt meget i balkanlandene.
- Spinat dampes mør i det vand, der hænger ved. Hældes til afdypning, det sidste vand knuges ud og derefter hakkes den groft med en kniv og blandes med sammenpisket æg.
- Hakkede løg dampes møre uden at blive for brune i olien. Tages af varmen,afkøles og blandes med spinaten sammen med grofthakket ost, persille, dild, salt og peber.
- Dejen deles i 8 dele og hvert stykke udrulles papirtyndt på et tørt melet bord. En lille velsmurt bradepande eller fladt ildfast fad beklædes med 4 lag dej. Der pensles med olie mellem hvert lag. Spinatfyldet lægges over. Resterende fire lag lægges på som låg, ligeledes her pensles der mellem hvert lag. Dejkanten trykkes fast til, klip eller snit overfladen et par steder, så dampen kan trænge ud og pensl med koldt vand. Bag pien på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader celsius i ca. 35-45 min.
- Skæres ud i passende stykker, mens den endnu er varm.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar