Pieform 22-24 cm i diameter
eller tilsvarende ildfast fad
Dej:
50 g smør
4 spsk sukker
120 g rasp
40 g (ca 1dl) valnødder
½ tsk kanel
2 æg
Creme:
eller tilsvarende ildfast fad
Dej:
50 g smør
4 spsk sukker
120 g rasp
40 g (ca 1dl) valnødder
½ tsk kanel
2 æg
Creme:
3 bl. husblas
200 g flødeost(70% fedtindhold)
3-4 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
2 æggeblommer
3 spsk vand
2 spsk kirsch
2 æggehvider
1 dåse ananasterninger
kandiseret angelicastængel
friske mynteblade eller cocktailbær
3 bl. husblas
200 g flødeost(70% fedtindhold)
3-4 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
2 æggeblommer
3 spsk vand
2 spsk kirsch
2 æggehvider
1 dåse ananasterninger
kandiseret angelicastængel
friske mynteblade eller cocktailbær
- Alle ingredienserne til dejen æltes sammen hurtigt, blot tryk det hele godt sammen og læg dejen på køl i en time.
- Dejen trykkes ud i et jævnt lag i bunden og op ad siderne på pieformen eller fladt,ildfast fad. Stilles på bageristen, midt i ovnen ved 225 grader celsius i 20-25 min.
- Afkøles lidt inden den forsigtigt løsnes og lægges til videre afkøling på en bagerist. Denne bund kan du godt bage i forvejen, blot at den er helt kold inden den lægges i en tætsluttende dåse eller plastpose lukket med metalklip.
Creme:
- Husblasen sættes i blød i koldt vand i 10 min. Osten( som helst skal have stuetemperatur) røres grundigt med en elpisker med sukker,vaniliesukker, æggeblommer, vand og kirsch.
- Den udblødte, opvredne, smeltede husblas røres i cremen, som stilles koldt, til den begynder at stivne.
- Hviderne piskes meget stive. Sukkerlagen hældes fra ananasstykkerne og halvdelen skæres i mindre stykker.
- Når cremen er halvstiv vendes de stivpiskede hvider og små ananasstykker i, og cremen stilles koldt til den er næsten stiv.
- Fyldes i den bagte tærtebund, glattes pænt og tærten pyntes med resten af ananasstykkerne og små stykker angelica eller friske myntebær eller cocktailbær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar