500 - 750 gram skært lamme eller oksekød(meget velhængt)
1 dl olie
1 fed knust hvidløg
1 tsk salt
½ tsk peber
½ tsk oregano
8 udstenede sorte oliven
8 champignoner
8 små skalotteløg
1 grøn peberfrugt
Kødet skal absolut være fri for sener og fedt. Det skæres i terninger og marineres i minimum 2 timer i en marinade som er pisket sammen af olie og krydderier.
Kødet skal tages op af marinaden og sættes på små eller store spid skiftevis med udstenede oliven, rå champignonhoveder, forkogte små løg, store tomater og brede strimler af grøn peber. Det hele pensles med marinaden og lægges på grillristen under en forvarmet grill. Vendes ofte og pensles med marinade. Stegetid og placering må betinge af den pågældende grill eller oven, ca 5-10 min.
Ligeledes kan spiddene steges udendørs på barbecue ved kraftig varme, stegetiden er således 1-2 min kortere. Pensles ofte. Serveres på et lag af løse ris. Vil man gøre lidt ekstra ud af risene kan de blandes med smør, hakket persille og hakket frisk eller tørret mynte og krydres lidt med reven muskat. Stuvet aubergine eller grøn salat er fint tilbehør.
Sauce til kebab
Af resten af marinaden laves en slags dyppelse, som dyppes på kødet inden det spises. Det hører sig ikke rigtigt til, men det smager godt.
Resten af marinaden blandes med ½ - 1 dl tomatpure, lidt bouillion eller vand spædes ved og det koges i en kaserolle. Smages til med lidt krydderier,http://olgasmad.blogspot.dk/2014/12/sharwarma-krydderiblanding.html som var i marinaden, og lige inden serveringen tilsættes ca. 3-4 spsk yoghurt
1 dl olie
1 fed knust hvidløg
1 tsk salt
½ tsk peber
½ tsk oregano
8 udstenede sorte oliven
8 champignoner
8 små skalotteløg
1 grøn peberfrugt
Kødet skal absolut være fri for sener og fedt. Det skæres i terninger og marineres i minimum 2 timer i en marinade som er pisket sammen af olie og krydderier.
Kødet skal tages op af marinaden og sættes på små eller store spid skiftevis med udstenede oliven, rå champignonhoveder, forkogte små løg, store tomater og brede strimler af grøn peber. Det hele pensles med marinaden og lægges på grillristen under en forvarmet grill. Vendes ofte og pensles med marinade. Stegetid og placering må betinge af den pågældende grill eller oven, ca 5-10 min.
Ligeledes kan spiddene steges udendørs på barbecue ved kraftig varme, stegetiden er således 1-2 min kortere. Pensles ofte. Serveres på et lag af løse ris. Vil man gøre lidt ekstra ud af risene kan de blandes med smør, hakket persille og hakket frisk eller tørret mynte og krydres lidt med reven muskat. Stuvet aubergine eller grøn salat er fint tilbehør.
Sauce til kebab
Af resten af marinaden laves en slags dyppelse, som dyppes på kødet inden det spises. Det hører sig ikke rigtigt til, men det smager godt.
Resten af marinaden blandes med ½ - 1 dl tomatpure, lidt bouillion eller vand spædes ved og det koges i en kaserolle. Smages til med lidt krydderier,http://olgasmad.blogspot.dk/2014/12/sharwarma-krydderiblanding.html som var i marinaden, og lige inden serveringen tilsættes ca. 3-4 spsk yoghurt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar