Links

Sider

torsdag den 12. februar 2015

Oliventærte fra provence (Tarte aux tomates et aux olives)

Pieform 24 cm i diameter
½  portion piedej eller briochedej
fyld
4 spsk olie
4-6 store modne tomater
2 spsk koncentreret tomatpure
salt og peber
250 g løg(3 store)
1 tsk finthakket frisk rosmarin
1 tsk finthakket esdragon
8 sardelfileter
1-2 tsk reven parmesanost
sorte og grønne oliven

Der kan anvendes piedej eller fin usødet gærdej til denne tærte, man kan købe en frossen butterdej. Pieformen eller et fast ildfast fad fores med den udrullede dej, som prikkes med en gaffel, pensles med æggehvide og bages på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader celsius i 10-15 min. for piedej og ved 230 grader celsius i ca. 10 min for gærddej. Imens tillaves fyldet. Halvdelen af olien kommes i en gryde, flåede ituskårne tomater uden kerner og tomatpure tilsættes. Småkoger uden låg til væden er fordampet. Mos blandingen med en grydeske, så bliver massen ensartet. Smages til med salt og peber. Løgene skæres i skiver i resten af olien sammen med finthakkede krydderurter. De må ikke blive brune. Sardelfileterne hakkes fint og tilsættes løgene.

Parmesanost drysses over den forbagte tærtebund. Derefter løgblandingen og til sidst tomatmassen. Grønne og sorte oliven lægges på, pensles med olie og tærten bages ved 190 grader celsius i ca. 30 min. Serveres med grøn salat og brøndkarse. Landvin eller vin rose passer til retten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar