Links

Sider

onsdag den 11. februar 2015

Roast Beef & roast potatoes

  1. Kødet gnides med salt og peber og lægges på ovnristen med bradepanden under. Fedtsiden skal være opad. 
  2. Stegen stilles på underste rille i ovnen ved 250 grader celsius i 15 min.
  3. Varmen dæmpes til 160 grader celsius og stegen videresteger ca 1 time. 
  4. Man beregner normalt 30-40 min pr kg. lidt afhængigt af tykkelse og kvalitet.
  5.  Lad stegen stå for slukket ovn og ovndøren på klem 10-15 min. før den skæres for. Så har kødet tid til at samle saften. 
  6. Hele fileten skæres fra benet og skæres derefter i meget tynde skiver.
  7. Kødet serveres med grønne bønner og Roast potatoes

Roast potatoes

1-1½ kg kartofler skrælles og tørres med papir, lægges i bradepanden i det afsmeltede fedtstof en god time før stegen er færdig, kartoflerne vendes ofte og drysses hyppigt med salt under stegningen. Dryppes med stegeskyen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar