- Kødet gnides med salt og peber og lægges på ovnristen med bradepanden under. Fedtsiden skal være opad.
- Stegen stilles på underste rille i ovnen ved 250 grader celsius i 15 min.
- Varmen dæmpes til 160 grader celsius og stegen videresteger ca 1 time.
- Man beregner normalt 30-40 min pr kg. lidt afhængigt af tykkelse og kvalitet.
- Lad stegen stå for slukket ovn og ovndøren på klem 10-15 min. før den skæres for. Så har kødet tid til at samle saften.
- Hele fileten skæres fra benet og skæres derefter i meget tynde skiver.
- Kødet serveres med grønne bønner og Roast potatoes
Roast potatoes
1-1½ kg kartofler skrælles og tørres med papir, lægges i bradepanden i det afsmeltede fedtstof en god time før stegen er færdig, kartoflerne vendes ofte og drysses hyppigt med salt under stegningen. Dryppes med stegeskyen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar