Links

Sider

torsdag den 12. februar 2015

Charlotte russe

1 pakke pate pour biscuits a la Cuiller
fyld:
5 æggeblommer
4 spsk sukker
6 blade husblas
2 tsk reven citronskal
1-3 tsk citronsaft
4-5 spsk lys portvin eller sherry
½ l piskefløde
100 g bitter chokolade
3 stivpiskede hvider

pynt:
Cocktailbær
mandler

Fyldet tillaves først. Æggeblommerne piskes meget grundigt med sukker med en elpisker, til en let og luftig æggesnaps. Husblas sættes i blød i koldt vand. Reven citronskal tilsættes æggemassen. Den opvredne smeltede husblas blandes med citronsaft og portvin røres i æggemassen, som smages til med resterende citronsaft og portvivin. Stilles koldt til det begynder at stivne. Fløden piskes og vendes i den halvstive æggemasse sammen med hakket bitter chokolade. Til sidst vendes de stivpiskede hvider i desserten. Ikke alle hviderne kan anvendes for så kan desserten ikke bære sig. Lidt af desserten kommes i en høj rund form med flad bund(ca 13 cm høj og 15-16 cm i diameter) kun lige så bunden er dækket. En række biskuiter sættes tæt ved siden af hinanden langs kanten og midten fyldes forsigtigt op med desserten. Folie lægges over og desserten henstilles mindst 3-4 timer, men helst en hel dag. Ved anretningen dyppes formen et øjeblik i varmt vand( kun den nederste kant) og vendes forsigtigt ud på serveringsfadet. Resterende biskuiter lægges på toppen og desserten pyntes med cocktailbær og mandler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar