Links

Sider

mandag den 23. februar 2015

Morgee Korma

1 stor ung høne eller poulard(ca 1½ Kg)
2-3 dl yoghurt
2 fed hvidløg
40 g smør
2 spsk hakket syltet ingefær
2 hele nelliker
1½ tsk salt
2 hakkede løg
2 tsk koriander
2 tsk gurkemeje
1 dl hakkede, smuttede mandler
½ tsk spidskommen
½ tsk hvid peber
1 knsp cayennepeber
1-2 dl bouillon
  1. Hønen renses, skylles, deles i 8 stykker og lægges i en skål. Overhældes med yoghurt, som er blandet med knust hvidløg. Kødet marineres heri ca et par timer. Smørret brunes og heri svitses syltet ingefær, nelliker, salt, løg, koriander og gurkemeje, 
  2. Når det er let gyldent, tilsættes smuttede, grofthakkede mandler og de øvrige krydderier. Kødstykkerne lægges i gryden.
  3.  Marinaden og hønsebouillion hældes ved, det hele blandes godt og småkoger under låg ca. 1 time til kødet er mørt. Rør af og til og tilsæt evt. lidt bouillion eller yoghurt, hvis retten bliver for tør.
  4. Poulardstykkerne kan også lægges i et dybt ildfast fad og overhældes med krydderiblandingen, marinaden og bouillon. Tildækkes med låg.
  5. Sættes i en 200 grader celsius varm ca 45 min - 1 time

Ingen kommentarer:

Send en kommentar