1 stor ung høne eller poulard(ca 1½ Kg)
2-3 dl yoghurt
2 fed hvidløg
40 g smør
2 spsk hakket syltet ingefær
2 hele nelliker
1½ tsk salt
2 hakkede løg
2 tsk koriander
2 tsk gurkemeje
1 dl hakkede, smuttede mandler
½ tsk spidskommen
½ tsk hvid peber
1 knsp cayennepeber
1-2 dl bouillon
2-3 dl yoghurt
2 fed hvidløg
40 g smør
2 spsk hakket syltet ingefær
2 hele nelliker
1½ tsk salt
2 hakkede løg
2 tsk koriander
2 tsk gurkemeje
1 dl hakkede, smuttede mandler
½ tsk spidskommen
½ tsk hvid peber
1 knsp cayennepeber
1-2 dl bouillon
- Hønen renses, skylles, deles i 8 stykker og lægges i en skål. Overhældes med yoghurt, som er blandet med knust hvidløg. Kødet marineres heri ca et par timer. Smørret brunes og heri svitses syltet ingefær, nelliker, salt, løg, koriander og gurkemeje,
- Når det er let gyldent, tilsættes smuttede, grofthakkede mandler og de øvrige krydderier. Kødstykkerne lægges i gryden.
- Marinaden og hønsebouillion hældes ved, det hele blandes godt og småkoger under låg ca. 1 time til kødet er mørt. Rør af og til og tilsæt evt. lidt bouillion eller yoghurt, hvis retten bliver for tør.
- Poulardstykkerne kan også lægges i et dybt ildfast fad og overhældes med krydderiblandingen, marinaden og bouillon. Tildækkes med låg.
- Sættes i en 200 grader celsius varm ca 45 min - 1 time
Ingen kommentarer:
Send en kommentar