Bliver ca. 70 stk)
Fladt ildfast fad eller lille bradepande ca 20 x25 cm
250 g(4 1/4 dl) mel
200 g smør eller margarine
150 g(2½ dl) farin
½ tsk bagepulver
1 spsk kanel
1½ tsk nellike
3/4 tsk muskat
1-2 spsk fløde
fyld:
150-175 g mandler
125 g(1½ dl) sukker
1 æg
2 tsk reven citronskal
pensling og pynt:
sammenpisket æg
10 mandler
Det er klogt at tillave mandelfyldet helst dagen før, men under alle omstændigheder nogle timer før dejen; derved får det både en bedre smag og et større volumen.
Dej: Mel og smør smuldres sammen; farin, bagepulver, krydderier og mælk tilsættes og dejen æltes hurtigt sammen og stilles koldt mindst 2-3 timer.
Fyld: Mandlerne skoldes, smuttes og tørres i papir fra køkkenrullen.
Fladt ildfast fad eller lille bradepande ca 20 x25 cm
250 g(4 1/4 dl) mel
200 g smør eller margarine
150 g(2½ dl) farin
½ tsk bagepulver
1 spsk kanel
1½ tsk nellike
3/4 tsk muskat
1-2 spsk fløde
fyld:
150-175 g mandler
125 g(1½ dl) sukker
1 æg
2 tsk reven citronskal
pensling og pynt:
sammenpisket æg
10 mandler
Det er klogt at tillave mandelfyldet helst dagen før, men under alle omstændigheder nogle timer før dejen; derved får det både en bedre smag og et større volumen.
Dej: Mel og smør smuldres sammen; farin, bagepulver, krydderier og mælk tilsættes og dejen æltes hurtigt sammen og stilles koldt mindst 2-3 timer.
Fyld: Mandlerne skoldes, smuttes og tørres i papir fra køkkenrullen.
- 10 stk. tages fra til pynt. Males i en persillekværn eller i en blender, og blandes med sukker. Sammenpisket æg og revet citronskal tilsættes mandelmassen. Det hele blandes godt. Fyldes i en skål med tætsluttende låg eller dækkes med folie og stilles koldt indtil det skal bruges.
- Et fladt ildfasr fad eller lille bradepande smøres godt med smeltet smør og dryppes med rasp. 2/3 af dejen rulles ud, så det lige dækker fadets bund. Mandelfyldet fordeles i et jævnt lag henover.
- Resten af dejen rulles ud, lægges over fyldet og trykkes godt til langs kanten med en gaffel. Kagen pensles med sammenspist æg og pyntes med hele flækkede mandler, der lægges i pæne rækker på kagen, bages på ovnrist på nederste rille i ovnen ved 175 grader celsius i ca. 35-45 min.
- Afkøles i fad. Der skæres en tynd kant af hele vejen rundt først og derefter skæres kagen ud i firkanter på ca. 3x3 cm med en skarp, spids kniv. Disse kager er en virkelig delikatesse og er velegnede i stedet for petit fours til kaffen De holder sig længe og friske, hvis de opbevares i en tætsluttende dåse.
Præcis sådan, og jeg har bagt dem to gange. Første gang efter Lotte Havemanns bog " -Spændende mad fra hele Verden", og anden gang for få dage siden. Jeg forstår ikke at der står, kagerne holder sig længe. Her i huset bliver portionen spist på et par dage.
SvarSlet