Links

Sider

onsdag den 18. februar 2015

Ægte Amerikansk Grillbøf med bagte kartofler

Her er en stor grillstegt højrebskotelet med bagte kartofler fyldt med creme fraiche og purløg og grøn salat.

Ingredienser:
1 Oksehøjrebskotelet(ca 1 kilo)
salt og frisk kværnet peber
6-8 store melede kartofler
1-2 dl creme fraiche
2-3 spsk fint klippet purløg

Kødet og tilberedning
Få din lokale slagter til at udskære en højrebskotelet lige over mørdbraden. Der skal være ben ved og den skal veje ca 1 kilo(500-750 gram uden ben). Kødet bankes med håndroden så det er ca 5 centimeter tykt. Kødet kan grill- pande eller ovnsteges. Skær altid nogle fine snit i fedtet langs kanten. Kødet skal altid være velhængt og af fineste kvalitet.

Grillstegning
Grillen forvarmes til 250-300 grader celsius. Grillen smøres med olie. Kødet tørres med papir fra køkkenrullen og lægges på grillristen. Kødet sættes i ovnen på nederste eller næstnederste rille. Grillsteges 6-10 min. på hver side, afhængigt af kødets tykkelse, kvalitet og hvor rødt man ønsker det. Salt og peber drysses over mod slutningen af stegningen. Man mærker på kødet om det er færdigt ved at give det et let tryk med pegefingeren. Giver kødet efter er det klart man kan også skære et skråt snit langs benet for at se om kødet har den ønskede farve indeni. Lad kødet stå et par minutter for slukket, åbentstående ovn, inden det lægges på et bræt. Skæres for ved bordet i tynde skiver på tværs af muskeltrådene.

Serveres med bagte kartofler med creme fraiche og friskt hakket purløg samt grøn salat.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar