Links

Sider

mandag den 23. februar 2015

Fondue Bourguignonne


Hvad har du brug for ?
1 fonduegryde med brænder. Marmite af ler kan anvendes.
1 fonduegaffel pro persona
En dug som kan tåle at blive fedtet.

Hvad kan der tillaves i forvejen ?
Til hver person beregnes ca 200-250 g velhængt, skært oksekød, helst oksefilet, men fint velhængt inderlår, tykstegfilet eller culotte kan bruges. Kødet skæres i terninger, ca 2-3 cm på hver led, og lægges i en skål . De forskellige saucer og andet tilbehør tillaves og anrettes i små skåle.

Lige før gæsterne kommer
Fonduegryden fyldes knapt halvt med olie som varmes op i køkkenet.
Det tager al for lang tid at varme olien op over brænderen og den kan heller ikke blive varm nok. Når gæsterne har sat sig til bords kommes ca. 2-3 spsk smør i olien(pas på det sprutter), gryden bæres omgående ind på border og sættes på den brændte tænder. En tør franskbrødskive i olien hjælper til at gryden ikke oser så meget. Hver gæst taget nu en dynge kød på en lille tallerken ved siden af kuverten, spidder et stykke på gaflen og holden den ned i den varme olie, så længe man ønsker sit kød stegt. Godt kød, der ønskes rødt, skal kun stege et lille øjeblik. Kødet dryppes med salt og spises med de forskellige saucer og salater, som står på bordet. Varmen reguleres op og ned, men det meste af tiden skal der være fuld varme på. Varm flute og god rødvin eller koldt øl passer til dette måltid.

Forslag til tilbehør
Der kan anvendes forskellige saucer og marinader efter smag og den tid man har til rådighed. Ligeledes kan man servere forskellige salater, syltede små perleløg, små agurker, oliven, majs i olie eddike marinade.
  • Mayonnaise rørt op med creme fraiche eller ymer smagt til med tomatpure, chilisauce, paprika og knust hvidløg.
  • Mayonnaise rørt op med creme fraiche eller ymer og smagt til med tomatpure, chilisauce, paprika og knust hvidløg.
  • Mayonnaise rørt op med ymer og smagt til med karry.
  • Creme fraiche eller ymer blandet med forskellige finhakkede krydderier.
  • Thousand island dressing Grøn salat skåret i strimler med  forskellige rå grønsager
  • tomatsalat med frisk esdragon og olie-eddike marinade.
  • rå champignon og olie-eddike marinade.
  • rød peber og fintsnittede porreringe i olie eddike-marinade.
Det er bedst at vælge 3-4 saucer og 2 salater og 1-2 at det sure som værende passende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar