250 g usaltet smør
4 spsk sukker
½ tsk vanillesukker
1 æggeblomme
425-450 g (6½-7½ dl) mel
60 g(1 dl) hasselnøddekerner
pynt:
hele nelliker
sigtet flormelis
Dette er grækernes nationalsmåkager. De bages til jul og ved festlige lejligheder
Kourabiedes bager grækerne med stor omhu og de serverer dem som symbol på held og lykke.
4 spsk sukker
½ tsk vanillesukker
1 æggeblomme
425-450 g (6½-7½ dl) mel
60 g(1 dl) hasselnøddekerner
pynt:
hele nelliker
sigtet flormelis
Dette er grækernes nationalsmåkager. De bages til jul og ved festlige lejligheder
Kourabiedes bager grækerne med stor omhu og de serverer dem som symbol på held og lykke.
- Smør og sukker røres meget grundigt(Du kan godt tage en elpisker til hjælp, grækere holder på at kun 30 minutters håndrøring giver perfekte kager)
- Vanillesukker og æggeblommer tilsættes og til sidst røres melet i lidt efter lidt.
- Dejen æltes med finthakkede nødder og lægges koldt ca 30 minutter.
- Trilles til fingertykke stænger, som lægges side om side.
- Skæres i små stykker på ca. 1½ cm og rulles til kugler som sættes på en smurt bageplade.
- En hel nellike stikkes i hver og kagerne bages midt i ovnen ved 160-170 grader celsius i ca 20-30 minutter.
- Kagerne skal være gennembagte, men ikke meget brune.
- Så snart kagerne tages ud af ovnen trilles de gloende varme i sigtet flormelis.
- Stilles til afkøling på en bagerist.
- Ekstra flormelis sigtes over kagerne lige inden de er helt kolde.
I stedet for nødder kan dejen tilsættes en 1 spsk ouzo eller gin.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar