Links

Sider

mandag den 30. juni 2014

Engelsk krydderbrød med kaffeglasur icing(Bara Brith)

Springform, 24 cm i diameter
50 g gær
½ dl lunkent vand
1 æg
150 g smeltet smør
1½ dl koldt mælk
1/4 tsk ingefær
1/4 tsk allehånde
½ tsk muskat
½ tsk kanel
2 dl rosiner
1 dl hakket syltet appelsinskal
1 tsk salt
3 spsk sukker
400-450 g mel(6½-7½ dl)

  1. Gæren udrøres med lunkent vand. Ægget tilsættes. Smørret smeltes, blandes med kold mælk og hældes over gæren. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen slås godt sammen i fadet.
  2. Æltes derefter igennem på bordet til dejen er glat og blank.
  3. Stilles til hævning  30 minutter.
  4. Æltes atter igennem.
  5. Dejen halveres.
  6. Den ene halvdel trilles til en pølse og lægges ved siden af den første.
  7. Resten af dejen formes til en bolle og lægges midt i formen. Der må gerne være lidt luft mellem de enkelte dejstykker. Efterhæver 15 minutter.
  8. Pensles med sammenpisket æg og bages på ovnristen på nederste rille i ovnen ved 200 grader celsius i 35-40 minutter.
  9. Hvis du ikke har så stor en springform kan brødet bages direkte på en smurt, meldrysset bageplade, hvor man lægger dejen som ovenfor angivet.
  10. Kagen pyntes med kaffeglasur.

Pynt:Kaffeglasur(coffe icing)
150 g(3 dl) flormelis
1½ spsk stærk kaffe
evt skiver af syltet ingefær
  1. sigtet flormelis og stærk kaffe blandes i en gryde og varmes i vandbad under konstant omrøring. Når glasuren er blank og tyk nok til at hænge på bagsiden af en ske er glasuren færdig. Smøres omgående på kagen, som pyntes med tynde skiver syltet ingefær. De skal lægges på glasuren omgående, er den først kold kan de ikke hænge fast. Kagen serveres friskbagt til te eller kaffe.
  2. Næste dag smager brødet bedst skåret i tynde skiver og smurt med smør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar