Links

Sider

mandag den 30. juni 2014

Ægte amerikansk græskarpie(Pumpkin pie)

 
6-8 personer
Dej:
4 dl(240 g) mel
100 g smør
75 g palmin eller ukrydret svinefedt
1/4 tsk salt
4-5 spsk isvand
Fyld:
200 g henkogt græskarmos
3/4 tsk ingefær
½ tsk kanel
½ tsk nellike
100-120 g sukker(1-1½ dl) sukker
2 spsk maizenamel
½ dl mælk
2 æg
1 tsk revet citronskal
pergamentpair
Pynt:
15 valnødder
2 dl piskefløde
kandiserede violer

Denne opskrift er til piecrust(dejskal) og er beregnet til 2 pies, da det er svært at lave en lille portion piedej, uden at ælte den for hårdt. Den kan opbevares ca 1 måned i køleskabet indpakket i folie og plastpose.

Det er en meget fed dej, og hemmeligheden bag amerikansk pie er at alt skal være koldt, fedtstoffet må ikke knuges med hænderne - og i det hele taget skal hænderne bruges mindst muligt.
Når isvandet tilsættes skal mel-fedstof blandingen være lige så løs som revet parmesanost og de enkelte stykker fedtstof på størrelse med gule ærter.
De første 2 spsk vand hakkes  ind med 2 knive(almindelige bord eller smørknive er bedst).
Derefter tilsættes lidt mere vand og dejen samles hurtigt.Læg mærke til at dejen ikke skal æltes, dejen skal blog knuges så meget at den hænger sammen.
Derved fremkommer den flagede, meget sprøde pieskorsrpe som smager så dejligt, dejen kan anvendes til fyld af anden frugt.
Den kan også bages uden fyld, blot prikkes omhyggeligt med en gaffel. Bagefter kan den så fyldes med creme, frugt eller fromage. Dejen kan også anvendes til kød,fjerkræ og fiskepies.
Det er især vigtigt at stille den formede ubagte pie i køleskabet ½-1 time før den stilles i ovnen, derved undgår man at den kryber ind fra kanten.
Pieformen må ikke smøres.
Mel og koldt, men ikke hårdt smør, hakkes sammen i et fad med 2 knive.
Palmin skæres i små stykker og smuldres i til massen er smågrynet.
Salt og isvand tilsættes, 1 spsk ad gangen og dejen samles hurtigt
Pakkes i pergamentpair og lægges koldt 1 time

Fyld:

  1. 200 g græskarmos som kan købes på dåse, blandes med krydderier og sukker.
  2. Maizenamel udrøres i mælken og piskes let sammen med æg og citronskal.
  3. Denne blanding røres i græskarmosen. Dejen halveres.
  4. Den ene halvdel udrøres på et tørt melet bord, foldes let sammen, lægges i en pieform of foldes ud igen.
  5. Trykkes godt til langs kanten og overflødig dej nippes af.
  6. Pien stilles i køleskaber på ½-1 time inden bagningen.
  7. Græskarfyldet hældes i og pien stilles på ovnristen midt i ovnen 10 minutter ved 210 grader celsius.
  8. Derefter skrues ned for varmen til ca 170 grader celsius i ca. 30-35 minutter eller til fyldet er fast.
  9. Afkøles på bagerist.
  10. Serveres kold pyntet med flødeskum, kandiserede violer og valnødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar