Ingredienser til 4 personer.
500 g kylling i strimler
Marinade:
1 dl yoghurt naturel
1 spsk. finthakket hvidløg
1 spsk. finthakket ingefær
5-6 spsk. friskpresset limesaft
2 tsk. groft salt
2 tsk. garam masala
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. cayennepeber
Sovs
1 stort løg, finthakket
2 tskj. hvidløg, finthakket
2 tsk. frisk ingefær, finthakket
2 spsk. koncentret tomatpure
1 tsk. gurkemeje
3 spsk. smuttede mandler, meget finthakkede
4 dl vand
3 spsk. fløde
salt, friskkværnet peber
olie til stegning
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen. Kom kyllingestrimlerne i en pose, hæld yoghurt marinden over. Masser marinaden godt ind i kyllingestrimlerne og sørg for, at det hele er godt blandet. Læg det i køleskab - helst natten over - og masser marinaden ind i det engang imellem. Hæld kød og marinade i et ildfast fad og steg i ovnen ved 250 grader i 12-15 minutter. Opvarm olie i en gryde og steg løg gyldne. Tilsæt hvidløg, ingefær og tomatpure - rør hele tiden og lad det svitse lidt, til hvidløg og ingefær begynder at dufte. Kom så gurkemeje, finehakkede mandler og vand ved. Lad retten småkoge i 3-4 minutter, hæld den stegte kylling og marinade ved og tilsæt fløde, når retten er gennemvarmet. Smag til med salt og friskkværnet peber. Drys evt. med frisk, hakket koriander eller hakket bredbladet persille. Server med basmatiris.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar