Ingredienser:Til 4 personer
200 g tørsaltet/gourmet bacon
– skær 0,5 cm tykke skiver og skær ’huden’ af, skær nu på højkant 0,5 cm stave/strimler
½ til 1 helt hvidkål, afhængig af størrelsen
1 stort gult løg
½ dl rapskimolie
½ dl rørsukkersirup
1 spsk tørrede enebær, mases let i morter eller med knivsblad
havsalt og friskkværnet sort peber
1 spsk Worcestershire sauce
1. Kom baconstave/-strimler på en slip-let-pande og steg store dele af fedtet fra, de skal ikke være helt sprøde og færdige, blot gyldne og altså let fedtafsmeltede. Læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle, det specielle fedtsugende papir findes ikke i DK…endnu!).
2. Snit kål og løg fint.
3. Varm olie og sirup (hæld først olie i decilitermålet), og dernæst sirupen, så slipper det fint, når du hælder det i gryden.
4. Kom nu kålen ved sammen med enebær, lidt havsalt og godt med peber. Vend det godt og læg låg på.
5. Lad retten simre i en time, for svag varme, vend kålen undervejs et par gange.
Rugbrød og sennep som tilbehør!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar